נוסעים לגרמניה בקרוואן אוהל או אופניים ומתכוונים לישון בחניונים אז הנה מספר טיפים חשובים לגבי לינה בגרמניה

טיפ 1: הזמנה
הזמנה אינה הכרחית לחלוטין - עם זאת רצוי לבצע הזמנות מכיוון שהקמפינגים מוזמנים לרוב, במיוחד בעונת חופשת הקיץ ובסופי שבוע ארוכים של גרמניה. הזמנה מבטיחה כי העמדה בחניון תיהיה זמינה עבורכם עם הגעתכם.
טיפ 2: תרגול הופך למושלם
אין לך ניסיון בחניית קרוואנים או הצבת אוהל או סוככים אשר מחוברים לקרוואן או חסר לכם ידע כלשהו כיצד להשתמש בציוד קמפינג? אל תחכה עד שתהיה בשטח הקמפינג כדי לתרגל את כישוריך בפעם הראשונה. אולי עדיף לבדוק את הציוד שלך בתחנת ההשכרה או בבית כדי לוודא שהכול יעבוד כשתגיע סוף סוף לקמפינג.
טיפ 3: רישיון נהג
איזה רישיון נדרש כדי לנהוג ברכב פרטי או בקרוואן בגרמניה ? חשוב ונדרש לצרף לרישיון הנהיגה הישראלי עם התמונה שהגב שלו באנגלית גם רישיון נהיגה בין לאומי אשר נדרש בחלק ממדינות אירופה. מרהית הקרוואנים בהשכרה נדרש רישיון מסוג ב' שמקביל לרישיון הנהיגה של האיחוד האירופי (סוג B) שהונפק החל משנת 1999 יש לו מגבלות משמעותיות, בעלי רישיון נהיגה זה רשאים לנהוג בקרוואנים במשקל כולל של 3.5 טון, לאלו שמחזיקים בריון ישראלי לעד 4 טון יש לשים לב שזה תופס רק לגבי נהיגה בישראל ולא בחו"ל שם הרישיון מוגבל לעד 3.5 טון.
טיפ 4: נהיגה בקרוואן
הנהיגה בקרוואן קרוואן מבחינת חוקי התנועה אינה רק שונה בהשוואה לנהיגה ברכב רגיל מבחינת הממדים, אלא גם מבחינת הטיפול ברכב ולכן מומלץ מאד לקבל ולשמוע את ההדרכה בנושא בטיחות בדרכים ועל דרך פעולה נכונה במקרה חירום בתחנת ההשכרה.
טיפ 5: האם ארזנו נכון?
לפני העמסת הציוד שלנו לתוך הקרוואן, כדאי לשקול מה אנחנו צריכים איתנו בגישה מיידית ומה לא, יש לחלק את הציוד והמשקל לכל התנאים וכן לתא המטען ולא לשכוח לסגור את כל התפסים של הדלתות הארונות והמגירות לפני תחילת הנסיעה 
העמסת הציוד וארגונו בתוך הקרוואן בדרך הנכונה היא קצת אומנות. זו הסיבה שחשוב לשקול ולשקלל את כל הציוד שלנו מראש כי הסידור של הקרוואן הופך לשגרה ולא נרצה שיהפוך את החופשה למטלה.
טיפ 6. רשימת בדיקה: האם ארזת הכל?
הכנה לחופשת קמפינג דורשת יותר זמן מצורות חופשה אחרות. זו הסיבה שצריך להשאיר מספיק זמן להכנות. מומלץ במיוחד למתחילים להשתמש ברשימות צ'ק ליסט כדי לוודא שכל הציוד ארוז. ניתן להוריד רשימת צ'ק ליסט מועילה תקבלו במשרדי גרייבר קרוואנים לאחר הזמנת הקרוואן כחלק מהמידע לקראת היציאה לטיול וכדי להבטיח חופשת קמפינג רגועה ולא מלחיצה.
טיפ 7. נסיעות ללא מתח
באופן עקרוני המהירות המותרת בכבישי גרמניה מוגבל לפי סוג הכביש בכביש המהיר המהירות המכסימלית המותרת היא 130 קמ"ש. אנחנו ממליצים לא לנסוע מעל מהירות של 100 קמ"ש עם הקרוואן, חשוב לזכור שכאשר לא עוקפים יש לנסוע בנתיב הימני ביותר ולא באמצעי, בגרמניה כאשר תאותת יאשרו לך להשתלב ולא תאלץ להידחף לכן תנו לתנועה לזרום ושימרו על נסיעה בטוחה בימין הכביש. כאשר יש יותר משלושה נתיבים הנתיב הימיני יהיה חמשאיות ואז סעו בנתיב הצמוד לו.
טים 8. חניונים, חניונים ולינת לילה בגרמניה
למי שמעוניין בקמפינג, חשוב לדעת כי חניה לצורך לינה במקומות ציבוריים מותר בדרך כלל רק באזורים המסומנים בגרמניה. ישנם שלושה סוגים מקומות מסומנים: חניונים מסודרים (קמםפינג), מקומות לינה מסודרים (שטלפלאץ) ומחומות לינה מותרים (סטופס, אוטוהוף).
מלבד זאת אסור לבלות את הלילה באזורים פרטיים או באזורים ציבוריים לא מסומנים כמו מגרשי חניה, לאורך רחובות, חופי רחצה, וכד'.
בדרך כלל מותר להחנות קרוואנים במקומות בהם תקנות תעבורת הכבישים (StVO) מאפשרות חניה. משמעות הדבר היא כי קרוואנים מורשים להחנות באזורי חניה ייעודיים ורק אם שלטים אינם אוסרים זאת. חשוב לזכור שבגרמניה אסור רשאי להניח ציוד כמו למשל כיסאות ושולחנות מול הקרוואן בזמן החניה ובלילות כאשר מחנים את הקרוואן ולא נמצאים באזור המיועד ללינה מסודרת.
 טיפ 9. בישול בחוץ
בישול בחוץ הוא חלק טבעי מהחיים בקמפינג. ברביקיו (מנגל, על האש וכד') היא דרך פופולארית במיוחד לבשל בחוץ. ישנם, לעומת המנגל הרגיל (על פחמים או גז או חשמל) מכשירים שונים אחרים שהם רב תכליתיים. מכשירים אלה משתמשים בתוספים שונים שיש להם יותר שימושים מאשר פשוט צליית בשר ברביקיו.
מטבחי חוץ קטנים מאפשרים לכם להכין אוכל בקלות ולהציע את היתרון בכך שאין ריחות אוכל בתוך הקרווא

מידע רב על חניונים בגרמניה תמצאו 
באתר הזה של לשכת התיירות הגרמנית 

באתר הזה של חברת ACSI 

מידע נרחב על חניונים באירופה ודרך התנהלות תמצאו בכתבה הזאת